- februari04
-
Fyllda jättesvampar, SÅ goda!
I helgen gjorde vi massor med god mat. Jag och min syster bor ihop, därav jag skriver vi =) Det är roligt att testa på nya rätter och i helgen blev det två nya. I fredags testade vi göra tacos med alla dess tillbehör som vi rullade in i kokta vitkålsblad istället för tortillabröd. Har saknat just det sen jag började äta glutenfritt, just att rulla in tacotillbehören i något 😉 Det blev KANON med vitkålsbladen så det kommer lätt göras igen 🙂 Man kunde näästan tro att det var bröd 😉
I söndags använde vi resterna av färsen och här kommer ett GALET gott recept på fyllda portabello med vitkålsgratäng:
4 portioner
Fyra portabello (stor svamp)
Köttfärs (vi använde resterna från tacofärsen och den var därav redan kryddad med tacokrydda, från LCHF-butiken och lök)
Soltorkade tomater, hackade
grillad hackad paprika (på burk)
Några jalapeno, hackade
Bacon
Oxfond
Philadelphiaost, 100 gram
Riven ost
Gör så här:
Stek bacon och häll i färsen, häll i övriga ingredienser och krydda med vad du tycker om. Skär bort stammen från svampen, hacka den och häll i färsen. Bryn svampen något, fyll den sedan med färsblandningen och strö över lite riven ost. Grädda i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.
Här kan ni hitta receptet på vitkålsgratängen som vi hade till.
Smaklig spis 😀
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer