Blogg

Du är här:

februari04

Fyllda jättesvampar, SÅ goda!

I helgen gjorde vi massor med god mat. Jag och min syster bor ihop, därav jag skriver vi =) Det är roligt att testa på nya rätter och i helgen blev det två nya. I fredags testade vi göra tacos med alla dess tillbehör som vi rullade in i kokta vitkålsblad istället för tortillabröd. Har saknat just det sen jag började äta glutenfritt, just att rulla in tacotillbehören i något 😉 Det blev KANON med vitkålsbladen så det kommer lätt göras igen 🙂 Man kunde näästan tro att det var bröd 😉

 

I söndags använde vi resterna av färsen och här kommer ett GALET gott recept på fyllda portabello med vitkålsgratäng:

4 portioner

Fyra portabello (stor svamp)

Köttfärs (vi använde resterna från tacofärsen och den var därav redan kryddad med tacokrydda, från LCHF-butiken och lök)

Soltorkade tomater, hackade

grillad hackad paprika (på burk)

Några jalapeno, hackade

Bacon

Oxfond

Philadelphiaost, 100 gram

Riven ost

Gör så här:

Stek bacon och häll i färsen, häll i övriga ingredienser och krydda med vad du tycker om. Skär bort stammen från svampen, hacka den och häll i färsen. Bryn svampen något, fyll den sedan med färsblandningen och strö över lite riven ost. Grädda i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.

Här kan ni hitta receptet på vitkålsgratängen som vi hade till.

Smaklig spis 😀

SAM_1435 (2)

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 11 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *