Blogg

Du är här:

augusti26

Wok – snabbt, enkelt, nyttigt.

Igårkväll var jag rätt trött så då passade det perfekt med något lätt. Jag slängde ihop en kycklingwok och det tog inte mer än en halvtimme.

 

Man kan egentligen lägga i precis vad man tycker om, men det bästa är mycket ovanjordgrönsaker som inte innehåller lika mycket kolhydrater som rotfrukter. Men självklart är det inget dåligt med rotfrukter, det beror ju på hur hård man är.

 

Det här hade jag i min wok igår:

 

gul och röd paprika

zucchini

broccoli

gul lök

färska champinjoner

vattenkastanjer

böngroddar (bra alternativ för nudlar)

200 g kycklingfilé

en liten näve rostade och saltade jordnötter

kokosolja att steka i

 

Stek kycklingen i smala strimlor, häll på grönsakerna och låt fräsa med. Smaksättningen är också helt individuell, prova er fram. Igår smaksatte jag med sweet chili, kinesisk soja, kalvfond, chilikrydda, paprikapulver och oystersås. Om man vill ha den lite kryddigare kan kan hälla på lite sambal olek. Ni har säkert många andra goda kryddtips?

 

Protein från kycklingen, bra kolhydrater från grönsakerna, naturligt fett från kokosoljan och nötterna samt en massa bra vitaminer och mineraler 🙂

 

När jag var i Malmö i lördags lunchade vi på en thairestaurang där man plockade på sig grönsaker och kött. Man gav sedan sin blandning till kocken och valde ut en av alla kryddblandningar. Jag har börjat uppskatta mat från det thailändska köket mer och mer. När jag var i Thailand för några år sedan hade jag svårt att få ner deras rätter =)

 

20130825_184924

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 7 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *