Blogg

Du är här:

oktober28

Varför krångla till det?

När man ska göra något nytt eller en förändring så händer något som gör att de flesta tycker det är väldigt jobbigt.

Bara ordet förändring skapar rysningar hos många. Frågan är egentligen varför det gör det? Varför är förändringar så jobbigt? Är det för att vi är uppväxta med det bagaget, vi reagerar som vi alltid gjort, alltså en automatisk reaktion som vi inte funderar över. Kan man ändra den reaktionen genom att bli medveten? Kan man ändra känslan genom att ta kontroll över situationen?  Jag försöker att välkomna förändringar. Tänka att de för något gott med sig, för allting kommer alltid med något bra i slutändan, det spelar ingen roll vad det är. Jag som är väldigt rastlös och kräver variation och har ett väldigt stort behov av aktiviteter och att det ska hända grejer för att bli stimulerad kan se förändringar som en utveckling i livet. Det är ju ofta det de är, en förändring får dig ofta att betrakta dig själv. Lär dig något om dig själv nästa gång en förändring är på ingång.

 

Så var det de här med kosten. Det är en stor förändring. Det skapar dessutom en sådan stor förrvirring. Speciellt för de som vill men inte har kunskapen. Det är inte konstigt att vi blir förrvirrade av allt vi kan läsa i tidningar osv. Är man godtrogen så kan man ju till och med tro på det som där står.

 

När man ska göra en förändring så ska man göra så lite förändringar som möjligt för att det ska bli lätt. Så vill du ändra din kost så försök att inte krångla till det. Försök att inte hitta så mycket ersättning utan ät bara vanlig mat.

 

För att förtydliga det ännu mer så skriver jag här hur en dag kan se ut:

 

Frukost: Turkisk yoghurt med en hemmagjord nötmüsli (recept hittar du på här på bloggen, kolla under kategorier-recept), en omelett, en burk makrill med ett ägg, keso med nötter och bär.

 

Lunch: lax med blomkålsmos och en romsås, köttgryta med en zucchinigratäng, köttfärssås med strimlad stekt vitkål. Exakt den maten du brukar laga, byt bara ut potatis/pasta/ris/bröd mot grönsaker och var inte rädda för att äta fett, det gör er mätta och håller sötsuget borta.

 

Middag: Samma som lunch, variera så mycket du kan. Ät mycket fisk, skaldjur och fågel. Försök att minska lite på det röda köttet men självklart behöver du inte ta bort det.

 

Om du är hungrig mellan måltiderna ät en deciliter blandade nötter en gång per dag.

 

Svårare än så här är det egentligen inte:)

 

För er som inte mår bra av mejeriprodukter ta bort det, det är inte artegen föda. Jag väljer att äta det då det fungerar för mig. Lyssna på dig kropp och känn efter vad du klarar av.

 

I fredags var vi ute och åt och som ni ser på bilden ovan så är det hur lätt som helst att äta lågkolhydratkost när man är på restaurang.

 

Njut av en ny vecka! =)

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 6 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *