Blogg

Du är här:

april08

Valets kraft

Jag har skrivit om val innan och nu tänker jag benämna det igen men kanske ur en annan synvinkel. (Jag minns inte vad jag skrev sist så det lär ju inte bli samma sak, inte med allt det som snurrar runt i mitt huvud). Ibland kan jag läsa ett gammalt inlägg och tänka: Oj vad klok jag är, skrev jag verkligen det. Haha..ja så är det.

 

Just nu läser jag boken ”Livets sju andliga lagar” där Deepak Chopra (författaren) berättar om 7 stycken lagar för att uppnå lycka, harmoni och närvaro i livet. Att leva sitt liv fullt ut och att få allt man önskar i sitt liv.

 

Första lagen handlar om att komma i kontakt med sig själv. Meditation i grund och botten. Helt enkelt för att hitta närvaro, bli medveten och komma i kontakt med sitt inre jag. Ditt jag som inte styrs av tankar där hjärnan kan styra och kontrollera.

 

Den andra lagen handlar om att ge och aldrig döma. I varje möte ska du ge något till personen du möter. Det behöver inte handla om en fysisk sak. Det kan räcka med en tanke, ge kärlek, skratt och lycka till alla du möter. Döm absolut ingen människa du träffar. Varför skulle vi döma när vi dessutom inte vet hela historien? Eller varför döma en person som är otrevlig just i mötet med dig? Han kanske timmen innan gjorde slut med sin tjej. Det är skönt att hela tiden försöka vara dömningsfri, det ger tillbaka så mycket i livet.

 

Och dagens ämne, den tredje lagen, karma och val. Vi alla har hört talas om karma. Ett enkelt vanligt uttryck, så vi behandlar andra blir vi själva behandlade. Att leva med god karma handlar om att bli medveten om sina val. Vi gör val hela hela tiden. I varje ögonblick gör vi ett val. Det är bara som så att de flesta valen är omedvetna och styrs av ett minne och utlöses av människor och situationer och leder till förutsägbara beteende.

 

Vare sig du tycker om det eller inte, så är allting som händer i detta ögonblick ett resultat av de val du har gjort tidigare.

Hur ska vi då tänka när vi gör ett val? Som jag skrev sist så handlar det om att känna efter. Vad säger hjärtat, vad säger kroppen? Vad får valet för konsekvenser? Kommer valet jag gör ge mig och de i min närhet glädje?

Fråga dig själv, om jag gör det här valet, vad händer? Ger valet en känsla av välbehag? Go go go!!

 

Innan du börjar utöva detta måste du bli medvetet uppmärksam på att din framtid skapas av de val du gör i varje ögonblick i ditt liv.

 

Att vara medveten i nuet är det bästa sättet att aktivt kunna göra val.

 

Ta val som ger dig lycka!!

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 20 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *