Blogg

Du är här:

april08

Valets kraft

Jag har skrivit om val innan och nu tänker jag benämna det igen men kanske ur en annan synvinkel. (Jag minns inte vad jag skrev sist så det lär ju inte bli samma sak, inte med allt det som snurrar runt i mitt huvud). Ibland kan jag läsa ett gammalt inlägg och tänka: Oj vad klok jag är, skrev jag verkligen det. Haha..ja så är det.

 

Just nu läser jag boken ”Livets sju andliga lagar” där Deepak Chopra (författaren) berättar om 7 stycken lagar för att uppnå lycka, harmoni och närvaro i livet. Att leva sitt liv fullt ut och att få allt man önskar i sitt liv.

 

Första lagen handlar om att komma i kontakt med sig själv. Meditation i grund och botten. Helt enkelt för att hitta närvaro, bli medveten och komma i kontakt med sitt inre jag. Ditt jag som inte styrs av tankar där hjärnan kan styra och kontrollera.

 

Den andra lagen handlar om att ge och aldrig döma. I varje möte ska du ge något till personen du möter. Det behöver inte handla om en fysisk sak. Det kan räcka med en tanke, ge kärlek, skratt och lycka till alla du möter. Döm absolut ingen människa du träffar. Varför skulle vi döma när vi dessutom inte vet hela historien? Eller varför döma en person som är otrevlig just i mötet med dig? Han kanske timmen innan gjorde slut med sin tjej. Det är skönt att hela tiden försöka vara dömningsfri, det ger tillbaka så mycket i livet.

 

Och dagens