Blogg

Du är här:

mars26

Vad ska jag äta till frukost?

Förr bestod min frukost av mycket kolhydrater och lite fett då jag inte visste bättre. Jag förstod aldrig varför jag blev hungrig efter två timmar, jag hade ju nyss ätit?! Antingen åt jag två mackor, med en torr ostsula eller något annat lågfetthaltigt pålägg, jag inbillade mig att det var gott. Och lite marmelad under osten var helt okej. Det var ju fettet man blev tjock av inte kolhydraterna. Eller så åt jag en macka med lättsockrad yoghurt och flingor.

 

En man sa mycket säkert till mig när jag levde i min fettskrämda bubbla, du vet att det är sockret som gör dig sjuk, inte fettet. Jag skrattade gott åt honom. Undrar vem det är som skrattar idag? Ibland ska man helt enkelt lyssna på de äldre 😉

 

En sak jag också vill påpeka är att frukosten inte blir bättre av att äta en macka med fullfet ost, eller äta en skål turkisk yoghurt med flingor. Då förstör du det bra fettet med kolhydraterna ändå och det blir nästan kaka på kaka. Kolhydraterna kommer liksom in och förstör med väldigt enkla ord.

 

Fett i lagom mängd, precis som allt i lagom mängd är det som klingar fint i mina öron. Artegen föda, med lagom mycket kolhydrater (i form av grönsaker), protein och naturliga fetter. Alla klarar inte av mejeriprodukter och gör då klokt i att avstå det. Jag trivs bra med att äta det då jag står mig väldigt länge. Ordet lagom, smaka lite på det. Vi ska inte överäta fett i form av bacon och smör. Överäter vi fett kan vi äta sönder vårt mättnadshormon och det ska vi vara rädda om. Bara för att fett behövs och är oerhört viktigt är det inte samma sak som att hälla i sig det.

 

Jag vill tipsa om lite olika frukostar jag brukar äta, som jag utan problem står mig på i fyra timmar.

 

Oppsis – Här kan du läsa receptet

 

SAM_1214

 

 

Nötmusli med 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt

 

 

20130513_151323

 

 

Chiapudding – detta äter jag inte så ofta till vardags då man måste förbereda dagen innan. Men det är förbaskat gott med saffran i, vilket också går att utesluta.

 

 

ii

 

 

Det jag inte har bild och recept på är makrillblandningen som jag äter mer ofta – en burk makrill, 50 g turkisk yoghurt, en klick majonäs och ett ägg. Underbart gott och mättande 🙂

 

Så, skippa mackorna och de sockrade flingorna. Ät det som håller dig mätt och det din mage blir glad av =) Ha en underbar onsdag alla! Nu ska jag äta FRUKOST 😀

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 14 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *