Blogg

Du är här:

augusti19

Tur och otur

Hej efter helgen allihopa!

 

Hoppas ni har haft en rolig helg och fått en massa ny energi. Min helg har varit lite för lugn för mitt dopaminbehov men jag fick cyklat en massa på Vallåsen igår så där kom jag ifatt lite:)

 

Tänkte skriva lite om tur och otur, dela med mig av mina tankar om hur jag ser på det. Alltså inget som är rätt eller fel, vi får alla ha en egen uppfattning och detta är hur jag väljer att se på det.

 

Tur eller otur. Finns det egentligen något som heter tur? Att en människa ständigt lyckas, kommer dit hon/han vill, alltid hinner med allt och dessutom verkar allting så problemfritt. Livet är lätt och precis allting verkar slå in, det spelar ingen roll vad det handlar om, det bara går rätt.

 

”Det är så fruktansvärt orättvist här i världen att vissa kan ha sådan tur med precis allting. Ja tänk om jag också hade haft detta liv, då hade jag minsann varit lycklig. Ja tänk om. Men ”mitt” liv är precis tvärtom. Jag har otur, det spelar ingen roll vad jag tar mig för, ingenting går min väg och den ena katastrofen kommer efter den andra.”

 

Har ni någonsin hört en annan person beskriva en ”tursam” person på detta sätt?

 

JAG tycker att det är otroligt sorgligt, att man bara ens kan säga de orden, att man väljer att kalla en annan människas framgångar och lycka för tur.

 

Det handlar om något HELT annat i mina ögon. Jag dömer inte och drar en massa förutfattade meningar. Jag studerar och värderar med ett öppet sinne. Denna människa har valt att se världen med öppna ögon, hon/han har tagit precis alla möjligheter som funnits. Inte hoppat över pågrund av rädsla eller andra känslor. Hon/han har kämpat, valt att se alla ”katastrofer” som ett steg i rätt riktning. Det finns inget som heter tur. Du skapar ditt egna liv. Tänk vad lätt livet skulle va om man kunde skylla allt på tur och otur.

 

En framgångsrik person har inte kommit dit där hon är idag med hjälv av tur, hon har kämpat sig dit och tagit alla chanser hon fått.

 

Detsamma gäller en person som alltid har ”otur”, det är den enklaste anledningen för att slippa ändra sitt liv, jag skyller på oturen, då är det ju inte mig det är fel på.

 

Kanske att det är hårda ord, men tänk på det själv. Vi råkar ALLA ut för olika saker i livet. Det är vad du gör av dem som avgör vem du blir därefter. Inte turen eller oturen.

 

Att en människa träffar sin stora kärlek är väl inte TUR?? Det är väl denna människans utstrålning och energi som gjort att hon/han dragit till sig sin soulmate., inte turen?

En person som ständigt är negativ och olycklig sänder inte ut samma energi vilket kanske gör det svårare att hitta den rätte.

Jag säger absolut inte att detta är läget i alla fall, den rätte tiden kanske inte är kommen bara. Jag vill bara förmedla mina tankar med tur och otur i alla dess lägen.

 

Jag tror att ditt liv kommer bli otroligt mycket ljusare om du också väljer att se det såhär. Välj inte alltid den enkla vägen, kanske är det den svåra och komplicerade vägen som kommer ge dig lycka och ta dig dit du vill?

 

/Emma

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 6 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *