Blogg

Du är här:

juli10

Testa att förändra din kost – må som bäst!

Förra sommaren vid den här tiden åkte jag ut och in på akuten för ett ständigt svullande knä och leder. Jag försökte hålla humöret uppe eftersom jag visste att det inte var så mycket att göra åt. Det som gjorde mig mest bedrövad var att jag inte fick några svar OCH träningen, jag kunde inte träna som jag ville. Mellan svullnaderna körde jag på men sen låg jag där igen. Nu när jag idag äntligen har fått ett svar och jag vet hur jag ska göra för att mår bra, kan jag fullt ut satsa på träningen. Jag har (de) problem med mina tarmar där symptomen kan vara svullande leder, helt bisarrt att jag åkte ut och in hela sommaren och så visade det sig vara magen som spökade. Precis som det är i många fall!!  Läkaren sa att kosten inte gjorde någon skillnad, tur som det var lyssnade jag inte..

 

När jag kom hem från Filippinerna i mars började jag utesluta gluten från min kost, nu äter jag det bara vid något enstaka tillfälle. Jag dubblade på mitt omega 3 intag, slutade med mejerilightprodukter och försöker nu äta så rent som möjligt. Sedan innan äter jag lågkolhydratkost där den stora förändringen nu är uteslutandet av gluten och att jag äter naturliga fetter. Jag har alltid varit en godis och kakälskare, ja, det är jag väl än. Men om jag tittar tillbaka har jag dragit ner väldigt mycket på det vita sockret, jag försöker hålla mig till en dag i veckan, men självklart med undantag. Även det med positiv inverkan på kroppen.

 

Har ni problem med magen och tarmarna? Uppsvullen? Gasig? Börja med att utesluta gluten från din kost, ge det en ärlig chans. För mig hjälpte det, min mage har faktiskt aldrig mått så här bra innan. Mina leder har inte varit svullna sen dess. Självklart kommer det återfall men inte alls lika ofta. Äter jag sämre en helg reagerar den direkt. Hur TUSAN kan man då säg att kosten inte spelar någon roll? All mat hamnar ju i magen och tarmarna, så hur kan det inte spela någon roll?

 

Förra sommaren var min kropp och knopp i obalans. Idag med hjälp av kostens och träningens magi mår jag som bäst – jag har hittat en balans!!

 

Morgonens tabatapass – detta ger mig glädje, svett, puls, energi!

 

20130710_09060620130710_090534

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 8 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *