Blogg

Du är här:

juli12

Pannkaksfrukost

Som jag nämnt tidigare äter jag oftast nötmuslin med turkisk yoghurt till frukost, jag älskar den =) Ibland varierar jag med lite makrillröra eller ooppsis, recept kommer på dem med 🙂

 

Men idag ska ni få tips om en god frukost att göra till helgen för att lyxa till det lite. Det passar ju perfekt nu när det är helg och allt:)

 

Jag skriver ut ingredienser för 1 pannkaka, vill ni göra fler är det ju bara att lägga på. Men detta tycker jag är lagom för en portion. När maten består av mer fett och protein står man sig betydligt längre än om man äter en frukost på massa kolhydrater (som mackor och flingor). Samtidigt som suget mellan måltiderna minskar. Bra va?

 

(Klicka på bilderna om ni vill se dem större)

 

Ingredienser:

0,5 dl grädde

0,25 dl mjölk

0,5 msk fiberhusk

1 ägg

nypa salt

 

Vispa ihop ingredienserna. Låt stå 5 minuter och grädda sedan i smör. Smeten blir ganska tjock, så bred ut den, sen flyter den ut. Servera med grädde och osötade hallon eller mitt fluff som jag hade till denna gången. Serverar ni med grädde kan 1/2 dl vara lagom. 

 

SAM_1011

 

 

Vispa 0,25 dl äggvita i en skål till hårt skum. Blanda 0,5-0,75 dl kvarg med 1 msk ekologiskt jordnötssmör och 1 tsk honung. Vänd ner äggvitan i kvargen och blanda ihop. 

 

SAM_1012

 

Lägg upp på pannkakan och häll på lite tinade hallon. 

 

SAM_1013

 

 

Vik ihop, ät och njut av varje tugga. Denna frukost står du dig på till lunch 🙂

 

SAM_1017

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 7 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *