- februari16
-
Pajskal utan gluten!
Solen strålar ute idag, visst är det underbart? Februari månad och det känns redan som vår =) Om tre dagar blir det lite kontraster då vi åker till snön, ska bli riktigt kul med en liten minisemester 😀 Får se om vi orkar med utförsåkning en dag också 🙂
Igår gjorde jag en kycklingpaj som blev väldigt god. Bröd, pajdeg och liknande försöker jag begränsa och bara äta på helgen då mandelmjöl och liknande mjölsorter faktiskt inte är så naturligt. Men de är ändå ett väldigt bra komplement när man vill baka. Detta pajskalet brukar jag göra, det är gott men saknar faktiskt det riktiga pajskalet lite, men det är bara att välja 😉
Från 56 kilo:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 äggMixa mandelmjöl och sesamfrön med stavmixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.Den goda fyllningen:
3 stycken kycklingfileer3 dl creme fraiche 34 %2 tsk sambal oelek1/2 orange paprika1 gul lök
1/2 – 1 dl chilisåsKycklingfondsaltMozarellaRiven ostSätt ugnen på 200- 225 grader
Bryn kycklingen, stek sedan den hackade löken och paprikan, Rör i creme fraichen, chilisåsen, kycklingfond och sambal oelek. Smaka av med salt. Låt sjuda i 10 – 15 minuter. Hacka över mozzarella och riven ost. Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter.MUMS!
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer