Blogg

Du är här:

januari21

Något gick jäkligt fel, vi har nu sett det med egna ögon!

 

Efter 18 dagar i USA var det rätt skönt att komma hem. Och då menar jag att det var skönt att komma hem till maten och träningen. Lagar man maten själv och undviker hel och halvfabrikat går det att hitta bra mat. Ja, näst intill. Jag har nu börjat handla lite mer ekologiskt, så det går alltid att fixa och trixa lite till.

 

När vi kom till Florida bestämde vi oss för att göra en liten bildinsamling över det som faktiskt har gjort amerikaner så pass feta och sjuka som de är idag. När vi åt ute på restaurang var det ofta inga problem att byta ut potatisen, pastan och risen mot bra grönsaker och lägga till en god sås till köttet. Äter man ute får man räkna med att lite spår av skit smyger ner, men pest eller kolera? Första dagen när vi skulle bege oss ut för att handla frukost fick vi faktiskt våra farhågor besannade. Vi kunde inte hitta EN ENDA fullfet yoghurt. Alla yoghurts var NON-FAT, no fat added eller light. När vi frågade i affärerna kollade de konstigt på oss. ”Vadå, vill ni ha fett”? När vi sen vänder på förpackningen, som på så många andra förpackningar läser vi HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP. Ja, detta billiga majssocker är en stor bidragande faktor till fetman. Men vi hittade frukost till sist, de hade fullfet philadelphia 😉 Så det ihop med skinka och ägg fick vi mätta och glada magar.

 

När frukosten ingick på hostlet så kan ni nog räkna ut vad den bestod av. Gillar man sockerfrukostar så är USA helt rätt ställa att åka till. Trots att man inte blev förvånad gick det ändå inte låta bli att gapa. Bagels, sylt, frukt, apelsinjuice, toast och andra sötsaker. Hur får man ens benämna det frukost??? Utöver detta gick det att hitta alla stora snabbmatkedjor vart man än huvudet vände, kändes det som. Allt finns så tillgängligt och i prisklass så är snabbmaten mycket billigare än t.ex. en köttbit med grönsaker på en restaurang. Matkontot blev rätt stort, men det var de värt.

 

Nu ska ni få se lite bilder så att ni förstår varför USA ser ut som det gör. Hur tror ni en sockerberoende klarar sig när man är totalt omringad av socker? Men, fettet var ju farligt och lightprodukterna bra? Eller, var det någon som hade lite otur när de tänkte?

 

 

En typisk frukost. Sockrad yoghurt och 0ch sockrade flingor.

20131224_104024 (2)

 

Här ser ni innehållet i yoghurten. Uppmärksamma framför allt HFCS (majssockret)

20131224_104032 (2)

 

Här letade vi som tokiga men allt som fyllde ut hyllorna var non-fat yoghurten med mycket socker tillsatt.

20131224_104047 (2)

 

Frukosten uppdukad 😉 Bra knep att få sålt mer om inget annat. Man lär ju vara hungrig eller rättare sagt sugen någon timme efter med blodtrycksfallet som följd.

20140109_074257 (2)

 

Uppmärksamma första ingrediensen.

20140104_094427 (2)

 

Men åhhh, vilken lyx. Då kan det ju vara lördag var dag! 🙂

IMG-20140115-WA0030 (2)

 

En stor pizza kräver en stor bild. Detta fyllde ut stora kylar i affärerna. Då skulle ni sett kylarna med bakelser och tårtor 🙂

IMG-20140115-WA0027 (2)

 

Tänkte precis skriva att jag nog tar i lite men tror faktiskt inte jag gör det. Men åt vi frukost ute gick det alltid att hitta något, de gillar ju varm mat så omeletter var de bra på att göra =) Och ja, lite av skiten åkte också ner. Man är ju inte mer än mänsklig.

 

KRAM på er på kramens dag 😀 /Evelina

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 11 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *