Blogg

Du är här:

juli11

Lev din dröm istället för att drömma om ditt liv

Livet blir som vi är, livet blir som vi tänker – valet är ditt!

 

Tänk om livet handlar om att våga, ta modet och bara hoppa rakt ut i dina drömmar.

 

Jag trodde nog aldrig att jag skulle kunna känna ett sådant här lugn, ett lugn till livet. Jag har slutat stressa, lever i nuet och tar det lugnt. Lugnt för mig är inte att ligga på soffan, det är att vara aktiv, det är så jag hittar lugnet i mitt liv, då jag slipper stressa och gripas av panik, slipper lägga energi på allt jag drömmer om, lägger istället energin på att leva mina drömmar. Jag är tacksam, jag vaknar varje morgon och tänker att det ska bli en grym dag, till och med efter en natt med jobbiga drömmar som gör att jag känner mig ur balans väljer jag att ändra sinnesstämningen. Hur blev jag så här lycklig?

 

Jag vågade drömma, jag vågade drömma och tro på sådant som andra sa var omöjligt. Jag vågade tro på mig själv, jag tvingade mig att säga till mig själv att jag är grym, jag klarar exakt det jag vill klara av här i livet. Jag slutade att va rädd.

 

Det här med rädsla är spännande. Du har en dröm, du lyssnar inåt, funderar, ler och plötsligt så kommer där ett klockrent svar.. du lyser upp och vet exakt vad det är du vill göra. Ett helt underbart ögonblick.

 

Nästa ögonblick griper rädslan tag om dig och sekunden efter börjar bortförklaringarna, ursäkterna och anledningarna till varför du inte ska välja att genomföra den handling som leder till att leva din dröm istället för att drömma om ditt liv.

Denna röst inom dig pågår hos varje människa, vilken ska jag lyssna på? Den jag verkligen är eller egot? Egot är summan av alla dina rädslor. Den är en envis jäkel, den finns där alltid, timmar, dagar och år. Oavsett hur många förklaringar vi kommer med så kommer alltid din andra röst säga Jag VILL… Jag SKULLE… Tänk OM..

 

Då är min fråga, ska vi välja att lyssna på den rätta rösten idag, om 10 år eller låta drömmen följa med till graven? Var tror du att du hittar lyckan?

 

Om rädslan inte fanns, vad skulle du välja då?

 

Väldigt väldigt ärligt så blir livet exakt så som du väljer att det ska bli. Livet är verkligen så mycket större än vad du föreställer dig.

 

Om allt börjar och slutar med dig –  Vad väljer du då?

 

if_you_could__by_crowsandbutterflies-d4jwmbq_large

ETT-LI~1

DRMMAR~1

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 4 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *