- mars20
-
Lasagne ala glutenfri
I fredags gjorde vi en ypperligt god lasagne. Det är första gången vi testar att göra det helt från grunden och såklart glutenfri. Varken jag eller syrran är glutenintoleranta men precis som de flesta mår vår kropp SÅ mycket bättre utan det giftet. Någon enstaka gång, vilket blir mer sällan, kan det åka ner. Men man mår ju som man förtjänar efter 😉 Det är rätt kul när någon säger ”men jag tål gluten”. Okej, du har aldrig problem med magen? Uppsvälld? Gasig? ”jo, jag blev ju lite uppsvälld nu efter pizzan” Svar – du tål inte gluten!
I morgon är det fredag och därför passar det mer än lämpligt att tipsa med denna goda lasagne. Den smakar verkligen som lasagne också, det är därför den får ett plus i kanten 😉 En fördel är att vara minst två då det är en del moment, varför inte involvera barnen, sambon eller kompisen? Matlagningen blir så mycket roligare när man är fler.
Recept på pastan har jag skrivit förr men nu gjorde vi lite större sats så här kommer den igen.
6 personer (många matlådor för oss två)
Ingredienser:
6 ägg
200 g färskost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
Gör så här:
Vispa äggen och rör ner de övriga ingredienserna. Vispa ihop och fördela på två plåtar. Platta ut smeten på ett bakplåtspapper, lägg ett papper över till och kavla ut. Sist blev den lite för tjock så nu gjorde vi den väldigt tunn. Grädda 10 minuter i ugnen, 150 grader. Skär i lasagneplattor eller vad du nu vill ha för pasta.
Köttfärs:
700 gram färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 bitar soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
oxfond
oregano, salt och peppar
Gör en köttfärsröra och låt stå och puttra en stund.
Béchamelsås:
1 liter mjölk
redning från LCHF-butiken (glutenfri)
1 riven parmesanost och någon dl vanlig (mätte inte här)
Gör så här:
Rör ut redningen i lite av mjölken. Häll i all mjölk och koka upp, sänk värmen. Krydda med salt och vitpeppar och låt såsen bli tjock. Rör hela tiden så det inte bränns vid. Ta av från plattan och blanda i osten.
Varva béchamelsås, plattor, färs och vanlig riven ost. Avsluta med plattor, sås och riven ost på toppen. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter, 175 grader. Servera med en sallad.
Otroligt mättande och otroligt god 😀
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer