- mars18
-
Kvällens middag någon?
Igår blev det en god köttfärslimpa till lunch och såklart ett antal matlådor. Fördelen med att laga mat till sig själv, blir alltid mycket mat till de kommande dagarna vilket innebär att jag istället för 2 gånger om dagen endast lagar mat på kvällen. Då blir det ofta en omelett, kesoplättar eller en god räkröra, alltså något väldigt enkelt, gott, snabbt och nyttigt. Kan vi lära oss att laga bra mat snabbt från grunden så kan kanske alla de stressade personerna som inte riktigt hinner idag välja dessa alternativ istället för halvfabrikat. Så fort vi väljer att handla något som redan är färdigt så finns det SÅ mycket mer tillsatser än vad vi skulle kunna ana när vi bara kollar på förpackningen. Våra kroppar är inte riktigt gjorda för alla dessa konstiga tillsatser.
Här kommer receptet på köttfärslimpan:
1 kg köttfärs
2 ägg
1 dl grädde
150 gram ost
salt & peppar
övriga kryddor
baconBlanda ihop alla ingredienser och forma till en fin limpa, täck den med bacon. Grädda i ugnen på 200 grader ca 50 min. (Beror på din ugn).
Jag serverade ugnsgratinerad broccoli till. Koka broccolibuketter, häll upp i en ugnsform, salta och peppra, ringla över lite olja och toppa med ost, in i ugnen tills osten smält och fått färg.
Enjoooy!
- Skrivet av Emma Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer