- mars02
-
Köttfärsgratäng med vitkål, suvuränt god!
Hej! Hur är er helg? Jag frågar inte hur helgen varit då den faktiskt inte är slut än 🙂 Många börjar redan se slutet på helgen när man vaknar på söndagen vilket är lite synd då den kan bli minst lika underbar som lördagen 😀 Min söndag har väl dock inte varit jätteeffektiv då det blev en sen utgång i Malmö med Sanna igår. Vi har alltid lika kul och det blir alltid lika sent då det är svårt att slita sig från dansgolvet 😉 Så jag förlängde natten och förkortade dagen lite idag 🙂
Ikväll ska vi ha ett litet möte om antiinflammatorisk kosthållning och vad som behövs för det, väldigt intressant! Ni vet väl att kroppen inte själv kan producera omega 3? Fettsyrorna DHA och EPA som är livsnödvändiga för att vi ska må bra och fortsätta må bra livet ut. Förut åt jag omega 3 kapslar men då det visat sig inte vara så effektivt som man trodde har jag nu bytt ut det. Vi vill hjälpa folk att må som bäst och kunna bidra med en ännu bättre hälsa och erbjuder därför nu i vårt företag fettsyratester och omega 3 i bra kvalité. Ni ska bara veta hur inflammerade folk är i sina kroppar idag, de som även äter en relativt bra kost. Omega 3, jag säger det igen, är livsnödvändigt och idag är det svårt att få i sig rätt dos genom maten.
Tänk på att variera din kost så mycket som möjligt. I fredags blev det köttfärs vilket man inte ska äta allt för ofta då rött kött faktiskt är inflammatoriskt. Vi gjorde i varje fall en SUPERGOD vitkålsgratäng med köttfärs som ni här ska få receptet av. Jag lovar, detta var gott och såå krämigt!
Ingredienser (4 pers):
Ett litet vitkålshuvud
Grönsaksbuljong
Riven smakrik ost
600 gram färs
Lök
Vitlök
Röd paprika
Tomatpuré
Krossade tomater
Köttbuljong
1 stor riven morot
Soltorkade tomater
2-3 dl riven ost
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
strimla vitkålen tunt, koka den med en grönsaksbuljong. Häll kålen i en gratängform och strö över den smakrika osten, blanda runt lite.
Gör köttfärsröran och fräs med alla ingredienser och krydda med det du tycker om. Låt köttfärsen stå och puttra en stund och häll sedan den över vitkålen.
Därefter häller du på grädden och strör över osten (vi använde mild på toppen).
Grädda i ugnen 25-30 minuter på 200 grader. Vi lät den stå en stund när vi hade tagit ut den så den fick stå och dra ihop sig lite. Servera med en sallad och bara NJUT!
Detta blir maten ikväll också då vi gjorde en stor form när vi ändå var i gång, mums 😀
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer