Blogg

Du är här:

augusti12

Kokosoljan – en produkt från ovan!

Hallå på er 🙂

Måndagen är gjord och det är väl alltid lika skönt. Håller på att knåpa ihop mitt spinningpass som ska vara klart om en dryg vecka. Ska bli väldigt kul med ny musik och nytt upplägg 🙂 På lördag börjar jag även kostrådgivarutbildningen med Anna Hallén som jag ser fram emot grymt mycket. Jag är rätt kost och hälsomedveten redan men nu vill jag gå på djupet och få den där extra kunskapen utbildningen kommer att ge mig. Jag behöver även bli diplomerad kostrådgivare till vårt företag.

 

Jag tänkte skriva lite om en produkt som är en av alla de hälsoprodukter vi använder här hemma. Nämligen kokosoljan! Det är först nu efter att ha blivit väldigt nervärderad under många år som försäljningen börjar ta fart igen. Istället för smör och kokosolja blev man rekommenderad margariner som innehåller transfetter, framställt på kemisk väg (tänk vad folk är lättlurade, även jag, det är skrämmande!!) Kokosolja och smör innehåller däremot naturligt mättat fett – som påstods vara de främsta orsakerna till hjärt-kärlsjukdomar. Men nu börjar det hända något, nu börjar folk få upp ögonen. Hur kan mättat fett som faktiskt finns i bröstmjölk vara farligt medan transfetter som är framställt i en industri inte vara det? SÅ SNÄLLA, köp inte margariner (så som lätta, becel osv). Köp bregott, smör och fram för allt kokosolja. Där finns otaliga fördelar med oljan, här kommer några:

 

* Kokosoljan är en medellång fettsyra som består av 92% mättade fettsyror. Det är lättsmält för kroppen, innehåller inga transfettsyror och bidrar inte till hjärt-kärlsjukdomar.

 

* Kokosoljan lagras inte som fett utan förbränns direkt i levern. Den ökar även ämnesomsättningen.

 

*Kokosolja innehåller Laurinsyra som är huvudorsaken till kokosoljans många hälsoegenskaper. Den skyddar mot virus och bakterieangrepp, herpes, influensa, mässling och streptokocker. Kokosoljan är alltså antiinflammatorisk,  smaka på det!

 

* Jämfört med andra oljor tål den högre värme. Så den är perfekt att steka i.

 

* Kokosoljan hjälper dig att gå ner i vikt och behålla hälsan på ett sätt som inget annat fett. Orsaken är de hälsosamma medellånga fettsyrorna.

 

* Den innehåller antioxidanter, minskar sockerberoendet, förbättrar upptaget av fettlösliga vitaminer, mineraler och aminosyror.

 

* Förutom alla dessa positiva egenskaper kan den även användas till hud och hår. Vid torra hälar är det perfekt att smörja på lite kokosolja.

images

 

Så, om ni inte redan har kokosolja i ert hem, spring genast och handla. MEN, akta er för silverpaketet, det innehåller massor med transfetter. All annan kokosolja går bra.

 

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 7 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *