- juli08
-
Kladdkakemuffins med en touch av lakrits
Dessa godingar smakar lika gott som de ser ut. Hade jag blivit bjuden på en hade jag aldrig kunnat gissa att de består av helt naturliga råvaror. Älskar man choklad och kladdkaka är detta ett hett tips =) Gillar man inte lakrits är det bara att utesluta pulvret. Vi hade med dem upp till Vansbro och åt dem till kvällsfikan på fredagen och en innan simningen:)
Jag rekommenderar dem NÄR ni är sötsugna, detta är då ett betydligt bättre val. Eller varför inte byta ut den riktiga kladdkakan som innehåller gluten mot dessa? Give it a try!
För att det ska bli rätt från början när ni köper hem råvarorna har jag länkat till en bild på vissa ingredienser:)Ingredienser:3 ägg10 dadlar2 dl mandelmjöl <–Klick1 dl kokosflingor5 msk kakao <–Klick1,5 – 2 msk lakritspulver <–Klick1/2 dl kokosolja <–Klick1 msk honung <–Klick
1 tsk vaniljpulver <–Klick1 tsk bakpulverEn nypa saltSätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, lakritspulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa allt till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 5-8 minuter (beroende på hur stora muffins du gör), de ska vara kletiga när du tar ut dem. Ställ dem i kylen minst en timme innan servering.
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer