Blogg

Du är här:

augusti26

Helgens bravader

Hej nya veckan!

 

Idag är jag glad att det är en ny vecka, min helg har varit så bra så jag kan inte va annat än nöjd och glad. Och veckan som kommer bjuder också på en massa roligheter.

 

I fredags var vi på Malmöfestivalen och kollade på Panda da Panda, han var otroligt bra live, kolla på honom om ni får chansen!

20130823_193632

 

 

Sedan åt vi på TGI fridays, det va gottgottigott!

 

Lördagen började på Friskis och Svettis. Vi hade ett träningsevent under hela dagen som heter ”Happy day”, ett event där alla funktionärer runt om i Skåne med omnejd samlas för att träna tillsammans en hel dag.

 

Det var otroligt kul och jag hann med en hel del pass. När jag kom hem så hade jag mer energi kvar. Jag och Magnus åkte till Vallåsen på kvällen för att cykla och grilla. Blev några åk i liften innan det blev för mörkt och därefter testade vi ett par åk med pannlampa. JA, downhill med pannlampa. Många goda skratt! Det va sjukt kul, dock inget man borde testa första gången man cyklar downhill.

 

Jag är så tacksam att jag träffat alla dessa människor, ni vet vilka ni är!

 

I söndags åkte vi ett helt gäng till Vångabacken utanför Kristianstad och cyklade downhill där. Det var nytt och lite annorlunda.

 

IMG-20130825-WA0006

 

IMG-20130825-WA0005

 

 

Jag slutar aldrig att fascineras av hur lätt vi människor faktiskt anpassar oss till nya situationer. Det gäller precis allt, ju fler gånger du gör något ju säkrare blir du. Det är väldigt logiskt och det säger sig själv men ändå tror jag att många glömmer bort det. Istället för att utmana sig själv och pressa sig själv så försöker man inte eftersom man inte tror att rädslan eller vad det än är som ska hindra en ska försvinna. Men den gör ju alltid det. I sådana situationer tvingar jag mig själv för jag vet att det är jag som vinner på det i längden.

 

Som t.ex igår när jag skulle åka liften på Vånga så trillade jag av 2 gånger och därefter jag kom upp 2 gånger men spände mig hela vägen upp. Då va jag nära på att ge upp. Jag fixade lunch och började ”prata” med mig själv. Jag testade igen och fick hjälp av killarna att åka upp på ett annat sätt i liften, det gick hur lätt som helst och sen cyklade jag hela eftermiddagen. Hade jag inte vågat hade jag fått sitta och kolla på hela eftermiddagen. Vem förlorar på det? Jag eller de andra som cyklar och har kul?

 

Detsamma gäller spinngen, efter 8 månader satt jag som ledare igen, det var hur kul som helst.

 

Eller när jag ska åka de värsta vattenrutshekanerna på ett vattenland. Första gången har jag det vanliga samtalet med mig själv, jag åker, det är skitläskigt MEN jag tvingar mig själv att åka igen och igen och för tredje gången har jag gått från skräck till njutning.

 

Detta är något jag alltid säger till min brorsdotter när vi ska göra något. Så fort jag märker att hon tvivlar så berättar jag för henne att hon kan klara precis vad hon vill här i världen, det finns inget som stoppar henne, bara testa och gör om och om igen så kommer du att ha fruktansvärt roligt och klara allt du vill. Jag tror det är viktigt att få barn att tro på sig själv. Tvivlar någon annan på dem så kommer de utan tvekan att börja tvivla på sig själva. Så nu när hon är så gammal så jag kan säga till henne hur bra hon är och få henne att förstå det är det väldigt kul. Och oj vad glad hon blir när hon inser att hon klarar det! Världens bästa tjej!

 

IMG-20130812-WA0008

 

Ja där kom jag in på ett litet sidospår. Helgen har iallafall varit perfekt och i veckan så blir det mer cykling med pannlampor, det gör mig glad:)

 

Hoppas ni får en fin dag alla läsare! 🙂

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 6 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *