Blogg

Du är här:

juni28

Frukostdjungeln!

Förut var jag sällan sugen på frukost. Den bestod antingen av en macka med yoghurt och flingor eller två mackor. På senare tid blev det lite bättre och den bestod då av naturell yoghurt med banan  och lite cashewnötter i med ett ägg till tror jag. De första två frukostarna kan vi utesluta.

 

Idag vaknar jag på morgonen med kurrande mage och ser verkligen fram emot den. Ofta äter jag en nötmusli som jag gör själv men självklart varierar jag mig. Men den är ju så himlans god =) Det här med frukost är för många ett stort bekymmer, men jag förstår er, det är en djungel.

 

Men ett snabbt tips så länge: Skippa mackorna! Ät något du står dig på längre, med högre fetthalt och mer protein.

 

Här kommer receptet på nötmuslin som jag äter med turkisk yoghurt (10% fetthalt).

 

Drygt 1 liter:

1 dl hela linfrön, 1/2 dl Loppfrön (Psylliumfrön), 2 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 2 dl grovt hackade hasselnötter, 2 dl mandelspån, 1 dl hela skalade mandlar, 1 dl hackade cashewnötter, 1 påse grovt hackade paranötter (dagsbehovet av selen), 1 påse torkade gojibär/blåbär, kanel om önskas. 0,75 dl rapsolja.

 

Har du inte allt? Prova dig fram med egna blandningar.

 

Hacka nötterna som angivet ovan.

 

20130513_131330

 

 

Blanda ihop allt med 0,75 dl rapsolja och kanel (förutom bären, de bränns i ugnen).

 

20130402_175321

 

 

Bred ut allt på en långpanna och rosta i 15 minuter på 200 grader. Rör om ofta så det inte bränns vid. När allt är klart blandar du i bären och låter det svalna.

 

20130402_175522

 

 

Jag äter ung 45 g av muslin med drygt 100 g yoghurt till frukost om ni vill ha lite angivelser 😉 Men det är ju absolut individuellt. En superfrukost med massa bra fetter, protein och mineraler.

 

20130513_151323

 

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 6 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *