Blogg

Du är här:

juli18

Frukost har guld i mun

Hej från ett somrigt Ängelholm! Nu har sommaren äntligen hittat hit verkar det som. Varje år börjar man så sakta att längta efter sommaren redan i februari men ändå blir det samma väder varje år. Vi bor i Sverige, klimatet är så här och det känns faktiskt som att vi får leva med det. Sverige är så bra på många andra sätt och jag är tacksam att jag blev född och uppvuxen här. Så försök inte gnäll för mycket över vädret. Var tacksam och extra glad när de fina dagarna kommer istället, då njuter vi lite extra. Annars, dra på er kläder och hitta på något roligt ändå =D

 

I morse kickade jag igång dagen med en god frukost i form av ooppsis, receptet ska jag dela med mig av nu 🙂 Efter det cyklade jag till Friskis och körde ett tungt gympass, idag stod det rygg och biceps på schemat. Efter det droppade jag in och tog sista platsen på indoor walkingen. Hade dock grym mjölksyra efter löpningen igår. Förresten, checka in oss på Instagram – valjhalsa för att se mina nya snygga free runners 😉

 

Dessa ”mackor” är väldigt lätta att slänga ihop och räcker till två frukostar för mig. De är helt glutenfria, innehåller knappt några kolhydrater men består dock av en massa bra protein och fetter. Ägg är det bästa livsmedlet, så oroa er inte för det.

 

6 oopssis, 2 portioner 

3 ägg

1/2 msk fiberhusk

1/2 tsk bakpulver

1/2 burk färskost

 

Vispa äggvitorna för sig. Vispa ihop äggulor, fiberhusk, bakpulver, ost, salt och peppar. Vänd ner vitorna och rör om så det blandas runt. Klicka ut 6 st ooppsis (roligt namn va?) på en plåt. 

 

ff

 

 

 

Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter i mitten av ugnen.

 

fffd

 

 

Servera med ditt favoritpålägg. Mitt är ägg och kaviar 🙂

 

SAM_1214

 

 

 

 

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 6 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *