
- maj04
-
Färsfyllda squash
Idag har jag gjort ett gäng matlådor och jag tänkte dela med mig av innehållet. Jag har inte provat själv än, utan det blir först ikväll. Men jag tvekar faktiskt inte på att det är gott 😉
Till 6 portioner hade jag:
6 squash
800 gram kycklingfärs
1,5 gul lök
vitlök
2 små röda paprikor
två stora soltorkade tomater
250 g passerade tomater
chilisås
mango chutney
sambal olek
kycklingfond
soja
kryddor
smaksatt cremé fraiche (jag tog soltorkade tomater och fetaost)
en påse smakrik riven ost
Gör så här:
1. Halvera squashen och koka dem tillräckligt mjuka så du kan gröpa ur innehållet. Lägg de urgröpta squashen på en plåt med bakplåtspapper.
2. Hacka och stek lök, vitlök och paprika. Häll i kycklingfärsen och bryn den klar. Häll i övriga ingredienser och krydda. Idag kryddade jag med salt (blandar både med havssalt, salt med jod och örtsalt), peppar, vitlökssalt, paprikapulver, cayennepeppar och basilika. Låt stå och puttra ihop en stund.
3. Fyll samtliga squash med färsröran och klicka över den smaksatta fraichen och bred ut. Toppa med osten och skjutsa in i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer