Blogg

Du är här:

maj04

Färsfyllda squash

Idag har jag gjort ett gäng matlådor och jag tänkte dela med mig av innehållet. Jag har inte provat själv än, utan det blir först ikväll. Men jag tvekar faktiskt inte på att det är gott 😉

 

Till 6 portioner hade jag:

 

6 squash

800 gram kycklingfärs

1,5 gul lök

vitlök

2 små röda paprikor

två stora soltorkade tomater

250 g passerade tomater

chilisås

mango chutney

sambal olek

kycklingfond

soja

kryddor

smaksatt cremé fraiche (jag tog soltorkade tomater och fetaost)

en påse smakrik riven ost

 

Gör så här:

 

1. Halvera squashen och koka dem tillräckligt mjuka så du kan gröpa ur innehållet. Lägg de urgröpta squashen på en plåt med bakplåtspapper.

 

2. Hacka och stek lök, vitlök och paprika. Häll i kycklingfärsen och bryn den klar. Häll i övriga ingredienser och krydda. Idag kryddade jag med salt (blandar både med havssalt, salt med jod och örtsalt), peppar, vitlökssalt, paprikapulver, cayennepeppar och basilika. Låt stå och puttra ihop en stund.

 

3. Fyll samtliga squash med färsröran och klicka över den smaksatta fraichen och bred ut. Toppa med osten och skjutsa in i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.

 

 

SAM_1460 (2)

 

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 9 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *