Blogg

Du är här:

november19

Ett GOTT och sunt val till pasta

Hej på er!

 

Hur mår ni denna tisdag? Är ni pigga och utvilade? Förr hade jag mycket problem med sömnen, vaknade mitt i natten och låg vaken fram till morgonen. Idag händer det inte alls lika ofta och tur är väl det då den spelar en oerhört viktig roll. Balansen mellan att sova och vara vaken betyder mycket för hur du mår under dagen. Sömnproblem är även relaterat till stress och vid det här laget vet vi att stress påverkar en redan GOD kosthållning negativt. Alltså, äter du sunt men är ständigt inne i det sympatiska nervsystemet (stressade) kan du lagra fett trots avsaknad av insulin (som är vårt mest fettinlagrande hormon)

 

Alltså – sover du gott, är du pigg på dagen, är du pigg på dagen orkar du göra mer, gör du mer är du trött på kvällen, är du trött sover du gott. Och så var den goda spiralen igång.

 

Detta låter kanske lätt, men jag vet ju av erfarenhet att det inte är så. Det du KAN göra är att se över maten som stressar dig, alltså kolhydratrik kost. Därför passar det nu bra att dela med mig av ett lite annorlunda men GOTT alternativ till pasta =)

 

2-3 personer

 

4 ägg
125 g philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk

 

Ugn 150 grader. Äggen ska vispas poröst sen tillsätter du fiberhusk och färskost och vispar ihop. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt, lägg över ett bakpapper och kavla ut degen till kanterna. Degen ska vara tunn. Gör du större portioner dela upp det på fler plåtar. Låt bakpappret vara kvar under gräddning. Grädda i ca 10 min och låt svalna. Vi provade lite olika alternativ för att få till pastaliknande remsor. Det enklaste var att rulla ihop den och skära tunna remsor. Testa annars att klippa eller använd en pizzaskärare.

 

Emma in action 😉 Nästa gång delar vi upp det på två plåtar då vi vill ha tunnare remsor.

SAM_0628 (2)

 

Servera din favoirtpastasås till. Vår bestod denna gången av charlottenlök, paprika, champinjoner, soltorkade tomater, grädde, crème fraiche, färskost med vitlökssmak, bacon, salami toppat med parmesan. Säkert något mer jag inte kommer ihåg, vi improviserade bara, pastasås är svårt att misslyckas med 🙂

 

SAM_0630

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 11 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *