Blogg

Du är här:

oktober24

ENERGI

HEJ!

 

Idag vill jag ge er en tanke, eller rättare sagt min tanke om energi.

 

Energi kan man se på i alla dess former. Vi behöver energi för att överleva, alltså genom mat. För att få maximalt med energi inom detta område är det viktigt att vi väljer mat som innehåller bra energi. Det bästa du kan göra är att börja ge din kropp det den vill ha. Lyssnar du på din kropp och ger den energin den vill ha så kommer du att ha ork hela dagen, känna dig pigg, ingen eller minskad värk, en mage som fungerar, trötthet som försvinner, sötsug som inte längre existerar och du kommer känna dig mätt och slippa vara hungrig mellan måltiderna.

 

Så JA, här lägger vi grunden. Det du stoppar i munnen är vad din kropp ska leva av och fungera på. Vad ska den annars använda? Tänk på det när du gör dina val.

Så ge din kropp bra energi så kommer du ha det bästa utgångsläget. Det är egentligen den ”lätta” biten, för när du väl börjat så kommer du aldig vilja sluta då du märker hur bra din kropp kan må.

 

Sedan har vi den andra lite mer ”jobbiga” biten, den mentala som inte går att äta sig till. Men har vi grundat med en bra kost så kan jag lova dig att denna biten kommer vara mycket enklare. Äter du en kost med mycket socker så kommer det bli dessto jobbigare att ta tag i den mentala biten.

 

Energi är det som gör att du orkar med dagen, har motivation, är glad och vill leva livet. Hade vi inte haft denna energin hade vi dött ut för längesedan. Vi får alla energi från många olika saker. Vi säger att vi ska omge oss av människor som är glada, positiva och som får oss att känna oss bra, då fyller vi på med energi. Vi ska hålla oss borta från de människor som bara klagar, är negativa och aldrig lyssnar, de tar otroligt mycket energi av oss.

 

Vi kommer hela tiden tillbaka till oss själva, vi har alltid ett val och vi kan aldrig säga att vi har dåligt med energi i vårt liv på grund av en annan person. Det är du som väljer att leva kvar i det. Samtidigt är det omöjligt att leva i en värld där vi bara omges av energisprudlande människor. Så det vi ska jobba på är oss själva, som alltid. Vi kan aldrig leva vårt liv efter någon annan, vi kan aldrig lägga vårt egna välmående i någon annans händer, det är ditt ansvar och ingen annans.

 

Tänk på att det är du som bestämmer vad som ska finnas i ditt huvud. Alla de minuterna/timmarna du lägger varje dag på att slösa energi när du t.ex irriterar dig på något, är arg, tänker dåliga tankar om någon osv, denna tiden är det endast DU som väljer att de får uppta din tid. Denna tiden skulle du kunna lägga på så mycket annat som istället hade gett dig skratt, utvecklat dig och gjort dig sjukt mkt lyckligare.

 

Som min vän Magnus från Malmö, han säger till mig ibland: Emma, detta måste du bli irriterad över, det är inte okej att denna personen gör såhär.

Jag svarar: För några år sedan så skulle jag lagt så mycket tid på detta att jag själv skulle börja må dåligt, vill jag må dåligt? Om jag inte vill det, vad behöver jag då göra? Jo jag måste ändra mitt sätt att hantera och se på situationer, jag väljer att inte lägga någon energi på det. Det denna personen gjorde var säkert fel MEN vem drabbar det egentligen, mig eller henne/honom? Jag ser det istället som att jag lär mig något ifrån det.

 

Som vanligt så vill jag bara inspirera er då jag vet vad detta innebär, det är utifrån dig själv som du börjar. De människor jag kan påverka gör mig så glad, om det bara är en som börjar fundera på om detta stämmer så räcker det för mig.

 

Njut av dagen, lev i nuet!

 

 

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 7 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *