- mars12
-
En smarrig fiskgratäng
God morgon!
Visst mår man bra i detta helt underbara väder? Passa på att njut så länge solen är framme, det gör jag 🙂 Jag är väldigt tacksam för mitt jobb då vi får vara ute så mycket. Och att skramla ihop lite D-vitamin skadar ju heller inte 🙂
Förra veckan gjorde jag en torskgratäng, vit fisk är väl det jag försöker lära mig tycka om och på sista tiden har jag hittat en del goda recept. Detta är verkligen utmärkt för er som har just svårt för konsistensen.
3 portioner blev detta till:
400 gram torsk
225 gram keso
2 ägg
2 dl grädde
riven ost
Gör så här:
Koka torsken i lättsaltat vatten i ca 15-20 minuter. Finfördela sedan fisken i en bunke och häll över keson, äggen och grädden. Krydda med salt, peppar och vad du önskar.
Vispa ihop allt med elvisp och häll sedan i en smord form. Strö över riven ost och skjuts in i ugnen, 175 grader ca 45 minuter.
väldigt mumsigt 😀
- Skrivet av Evelina Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer