Blogg

Du är här:

februari09

Detta händer i din kropp om du ständigt äter mycket kolhydrater!

Många av de sjukdomar vi har idag är livsstilssjukdomar. Jag skulle egentligen vilja benämna det funktionella störningar då kosten till stor del kan ”bota” en från dem. Mycket av det vi äter påverkar hur vi mår idag, tänk att det vi äter faktiskt bygger upp vår kropp och driver den framåt. Hur kan då maten inte spela någon roll?

 

Vi har idag ätit oss sjuka och en STOR orsak till detta är bland annat vårt kära socker. Idag är inte bara sockret det vita bitsockret man häller i kaffet och kan se med bara ögat, utan det döljer sig bakom SÅ många namn som man inte visste. Maltodextrin, vem vet te.x. att det är socker? De delar även upp sockret i olika namn på förpackningar för att det inte ska se så mycket ut. Fiffigt va?

 

Är man diabetiker ska man vara EXTRA försiktig med socker och kolhydratrika mål så som bröd, flingor, pasta, potatis osv. Mer om diabetes i ett annat inlägg då det behövs mycket utrymme 😉 Äter man ständigt mycket kolhydrater, som i kroppen blir socker (och då räknas självklart inte våra grönsaker som kroppen känner igen) och därmed går med ett konstant högt blodsocker kan det leda till:

 

ds

 

* Tjockare blod

* Ökat blodtryck

* Det farliga LDL-kolesterolet ökar (det finns två LDL)

* HDL – det goda minskar

* Rent fett i blodet ökar

* Kroppens stress ökar för att vi börjar bli sjuka

* Ökad risk för åderförkalkning

* Ökad fettinlagring

* Ökad bildning av försockrade celler (AGE/ALE)

* Sänkt insulinkänslighet

* Ökad risk för diabetes typ 2 (Har man alltså diabetes typ 1 kan man genom denna kost även utveckla tvåan)

* Ökad risk för cancer. Cancer kan kan inte överleva utan socker, och vad blir cancersjuka patienter serverade på sjukhus? Nyponsoppa och macka!!! Känner ni någon med cancer så sätt honom/henne på strikt kost fri från socker (kolhydrater).

 

Ett långvarigt högt blodsocker får du om du äter tallriksmodellen som livsmedelsverket rekommenderar, som MÅNGA i vårt samhälle idag följer. Som gör oss sjuka!

 

Är det inte dags att vakna, inse, hänga med i senaste forskningen? Nämn ett enda näringsämne i en macka eller i pasta som kroppen behöver? Ett enda!!

 

/Evelina

evelina3

 

 

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 8 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *