- juli04
-
Blomkålspizza
Hej kära läsare!
Idag tänkte jag bjuda på ett recept. Vi gjorde en pizza på blomkålsbotten i fredags, dock var vi lite för snabba med att äta upp den, för bilder glömde vi och ta;)
Den är otroligt god och det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan toppa den med. Jag hade tomatsås, kyckling, lök, paprika, champinjoner, mozzarella och riven ost på min halva. Evelina körde på skinka och salami och samma grönsaker därpå.
Receptet kommer här:
Pizzabotten (2 personer):
1 blomkålshuvud
1 ägg
1 bit chevre (ungefär 100g)
lite salt och oregano
Gör så här:
Riv blomkålshuvudet, koka det 4-5 minuter, häll av vattnet och och pressa ur så mycket vätska det går (viktigt).
Blanda sedan i chevre, ägg, salt och oregano. Blanda ordentligt. Smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 225 grader i ca 30 min tills bottnen har fått lite färg.
Sedan är det bara att toppa med sina favoritpålägg. En god variant är tomatsås blandat med pesto toppat med salami, lök, champinjoner, mozzarella och riven ost.
Grädda pizzan i ugnen tills osten smält, ca 10 min.
Ät och njut av en low carb pizza:)
(Bilder kommer nästa gång vi gör den)
- Skrivet av Emma Sköld
- 0 Kommentar(er)
Kommentarer