Blogg

Du är här:

september05

Att vända en situation

 

Allting vi går igenom i livet är en blandning av en hel hög med många olika situationer och händendelser.

 

Det är faktiskt det enda vi gör. Från du vaknar tills du går och lägger dig så går du igenom händelser. Det händer alltid något, om det så är att klä på barnen, äta frukost, prata med en kollega eller läsa ett mejl. Du gör något. Vad denna händelse sedan mynnar ut i för känslor kan variera. Det är du som bestämmer, inte omgivningen, inte personen som är inblandad.

 

Hur tolkar du situationen till att börja med?

Med vilka ögon granskar du händelsen?

Ett nytt besked, tynger det dina axlar eller ser du möjligheten?

 

Varför skiljer det sig så mycket från dig till alla andra i din omgivning. Är det bara så att den personen är född med tur och råkar att vända alla situationer till något positivt? Tänk om du också skulle kunna få varje händelse till att faktiskt utmynna i det du vill. Glädje i ditt liv. För det är väl glädje och lycka vi alla vill känna? Det spelar ingen roll var vi får lyckan ifrån men det är den känslan vi vill uppnå. Vi vill inte välja ilska och irritation. Men hur gör man? Om man hela sitt liv har växt upp med människor som valt irritation så vet de kanske inte att det finns något annat att välja. Vi påverkas otroligt mycket av vår omgivning. Att umgås med människor som ofta klagar, tycker livet är jobbigt och gottar sig i att prata skit om andra för att de inte är nöjda med sitt egna liv är otroligt påfrestande.

 

Men du väljer din situation. Min dagliga utmaning är att vända alla situationer till något positivt. För varför skulle jag välja något annat? Vad vinner jag på det?

 

Hur ska man då börja med att vända på hela sitt liv? Det känns kanske som den största utmaningen någonsin för vissa.

 

Det är svårt, det tar tid och man får aldrig sluta tro att det går. För det gör det! Så fort du börjar tveka så kommer du dra det till dig.

 

Börja med att inse att det faktiskt går. Börja att öva flera gånger om dagen. Stanna upp och fundera på hur du kan göra om en händelse till något bra.

Om du får ett besked, vad är positivt med det? Börja med att välja ut minst 2 saker i de stora händelserna under dagen som är positiva. Händelser som du vanligtvis skulle vända till det negativa.

 

Börja prata om sådant som gör dig glad OCH prata inte skit om andra, kommentera inte andra människor och tro inte det värsta om dem.

Börja ge kärlek så kommer du få så mycket tillbaka!

 

Bestäm dig för att det fungerar så kommer det att göra det. Tvivla aldrig!

 

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 9 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *