Blogg

Du är här:

mars11

Att göra ett VAL!

Val är någonting vi gör hela tiden, medvetet som omedvetet. Många val är så lätta att vi inte ens tänker på dem. Vissa val har vi gjort så många gånger att vi gör samma val av en ren vana. Vi gör val varje dag, stora som små. Varje val leder oss framåt, skapar den vi är och skapar verkligheten vi lever i. Vissa val är så svåra att vi inte vet hur vi ska kunna ta ett beslut.

 

Vissa är veliga och kanske aldrig enligt dem gör ett val, men även i ett inaktivt val så har man gjort ett val. Många är rädda för val. De funderar mycket, om de ska välja fel och vad detta kommer leda till. Tänk om det inte spelar någon roll? Tänk om alla VAL leder dig framåt i slutändan? Även om ditt sista val kändes som 2 steg bakåt så är det kanske just det valet som sedan ledde dig framåt.

 

Kanske är det dags att börja fundera på sina omedvetna val. Valen som vi gör för att vi alltid gjort som vi gör. Kanske är det dessa valen som håller oss kvar? Kanske är det dessa valen som gör att vi inte alltid ser möjligheterna runt omkring oss? Gör ett val i att börja göra medvetna val!

 

Hur ska man då tänka när man gör ett val? Jag har faktiskt precis själv fått ett givet tips som jag vill dela med mig av.

Först och främst så ska du hitta ett ord som beskriver det tillstånd du vill ha i livet konstant om du skulle kunna välja det. Sätt dig ner och andas, ta ordet som direkt kommer till dig. Tänk inte utan bara känn och skriv ner ditt ord.

 

Ordet som kom till mig var Glädje. För mig är det ett ord som får mig att känna mig lycklig, ett ord som ger välbehag och ett tillstånd som jag alltid vill vara i. Glädje är en känsla för mig som innefattar så mycket, känner jag glädje så är jag lycklig, mår bra och skrattar. Många ord som kommer upp brukar vara just lycka, frihet, glädje osv.

Nu har du ditt ord, alla dina val ska kunna ta dig mot detta tillstånd.

 

 

När du får ett val så ställ dig frågan: Leder detta valet till den plats jag vill befinna mig på? Eller tar valet mig bort från denna plats? 

 

Egentligen är det inte svårare än så. Valet kanske blir lika knepigt att ta men magkänslan på vad som känns som rätt val för DIG kommer vara så mycket enklare. Så vill du leva ett liv eller vill du leva DITT liv?

 

 

20140105_160539

  • Skrivet av Emma Sköld
  • 16 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *