Blogg

Du är här:

december14

Älskar du saffran? Frukosten är räddad i morgon!

Hej kära läsare! Hur är det med er? För tillfället känner jag tacksamhet för så mycket i mitt liv, inte bara de stora sakerna som att jag och mina nära är friska och har en fungerande hälsa. Tänk på att verkligen tacka för din hälsa dagligen för annars hade du inte varit här idag <3 För tillfället känner jag extra mycket tacksamhet till mitt jobb som jag trivs väldigt bra med, att jag fick vara med på en grym julfest igår, för all kärlek jag får dagligen av barnen på jobbet, att vi åker till FLORIDA om en dryg vecka, över julkänslorna i kroppen som gör mig glad, julkalendern som får mig att skratta, min mamma som alltid ställer upp och min syster som jag inte klarat mig utan.

 

Vad är du tacksam för idag?

 

Jag är lite trött idag efter en grym julfest med jobbet igår, det var en riktigt bra show med bland annat Darin, Agnes och Timbuktu. Jag tänkte på det igår, när vi åt julmat, hur lätt det är att äta lågkolhydratkost om man hoppar brödet, jansons frestelsen och ris a la maltan. Gör man julbordet själv och är strikt med kolhydraterna även då kan man testa göra janson på rättika eller kålrabbi och byta ut brödet mot fröknäcke. Igår åt jag både janson och ris a la malta 🙂

 

Eftersom jag har så mycket julkänslor i kroppen rörde jag ihop en frukost i veckan med en julig touch. Den var gudomligt god och tog mig till himmelriket, haha. Låt mig presentera chiapudding med smak av saffran:

 

2 portioner – förbereds på kvällen eller några timmar innan.

 

4 msk chiafrön

1 paket saffran

4 hackade dadlar

2 msk ekologiska kokosflingor

2 krm ekologisk vanilessens

4 dl mjölk (jag använde mig av kokosmjölk extra krämig och vanlig standardmjölk)

 

Rör ihop allt och låt stå kallt. Servera med frysta tinade bär och en skvätt kokosmjölk. NJUT!

 

 

ii

 

Kanske en perfekt frukost att testa till 3:e advent i morgon? Jag vill inte säga att denna frukosten är den mest artegna men ibland får man lyxa till det, tänk på att det då ska vara gott!!

 

Idag är en dag då jag verkligen inte har något planerat. Jag ska verkligen försöka tycka det är skönt och njuta av att bara vara och ta dagen som den kommer. Än så länge har jag ätit en god frukost och kollat två avsnitt av julkalendern och fixat lite på datorn. Nu ska jag gå upp och se vad nästa steg blir 🙂

 

Ha en fin lördag!

  • Skrivet av Evelina Sköld
  • 11 Tagg(ar)
  • 0 Kommentar(er)
Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *